Ihanimmat ravintolat Helsingissä – Trendin toimitus paljastaa suosikkinsa

Ihanimmat ravintolat Helsingissä – Trendin toimitus paljastaa suosikkinsa
Trendin toimitus listasi 17 suosikkiravintolaansa Helsingissä, jotka sopivat eri kokoiseen nälkään ja budjettiin. Löytyisikö listalta uusi kantapaikkasi?
Julkaistu 18.6.2020

Bangkok 9

Missä: Keskustassa Kaivokatu 8

Milloin: Akuuttiin thairuuan kaipuuseen. Laaja ruokalista tarjoaa vaihtoehtoja eri ruokavalioille, ja herkullisissa annoksissa on hyödynnetty tuoreita raaka-aineita.

Hinta: Annokset 10–25 e.

BasBas

Missä: Ullanlinnassa Tehtaankatu 27–29

Milloin: Supersuosittuun tiistaista perjantaihin auki olevaan BasBasiin pitää tehdä pöytävaraus. Eikä ihme, sillä Baskeri & Basso Bistrossa voisi syödä vaikka joka päivä, jos raaskisi! Päivittäinen napakka lista esitellään liitutaululla, josta on vaikeaa valita suosikkinsa, koska jokainen annos kuulostaa simppeliltä ja luvattoman maukkaalta (esimerkiksi voi-salviapasta). Paikka on iloinen ja tunnelmallinen sekoitus pariisilaisbistroa, sanfranciscolaista rentoa kuppilaa ja Italian maaseudun osterioita. Sopii tilanteeseen, joka vaatii hieman juhlan tuntua.

Hinta: Päivän menu 56 e.

Daddy Greens

Missä: Töölössä Humalistonkatu 3 ja Punavuoressa Iso Roobertinkatu 26

Milloin: Kun pitsanhimo iskee. Pitsojen puhtaat maut ja taikinan täydellinen sitko saavat veden kielelle. Myös kasvissyöjille ja vegaaneille löytyy vaihtoehtoja. Paikka on suosittu ja usein täynnä viikonloppuiltaisin, joten kannattaa varata pöytä etukäteen.

Hinta: Pitsat 11-19 e.

Döner Harju

Missä: Kalliossa Fleminginkatu 23 ja keskustassa Citycenterissä, Kaivokatu 8

Milloin: Kun kaipaat nopeaa, pikkuisen tuhdimpaa mutta silti raikasta lounasta, päivällistä tai krapularuokaa. Lupaus tarjoilla Suomen parasta döneriä ei ole hatusta vedetty: vartaissa pyörivät lammas- ja vegedöner (ja usein myös chilikana) ovat kaikki tosi herkullisia. Lautasannos on salaattisempi ja maukkailla lisukkeilla höystetty, leipäannos perinteisempi mättöversio.

Hinta: Lautasannos 15 e, leipäannos 9,5 e.

El Rey

Missä: Ullanlinnassa Vuorimiehenkatu 18 ja keskustassa Annankatu 20

Milloin: Kun kaipaat aitoja meksikolaisia makuja. Toimii ystäväporukan kanssa illallistamiseen ja eri annosten jakamiseen (et pysty valitsemaan vain yhtä!). Kannattaa syödä pitkän kaavan mukaan ja herkutella tacoilla sekä talon margaritalla.

Hinta: Maistelumenu 49 e, tacoannokset 19 e.

Eat Poke

Missä: Keskustassa Aikatalon 2. kerros, Mikonkatu 8

Milloin: Kun haluat raikkaan mutta täyttävän aasialaishenkisen lounaan, suuntaa poke bowlille. Herkullinen kulho on helppo tuunata omaan nälkään sopivaksi ja kuorruttaa vapaavalintaisilla lisukkeilla, kuten lohella ja inari-soijasuikaleilla. Paikka on lounasaikaan ruuhkainen, joten suuntaa paikalle heti lounaan alettua tai sen päätteeksi.

Hinta: Bowl 10 e.

Farang

Missä: Etu-Töölössä, Arkadiankatu 6

Milloin: Ihana paikka tehdä arjesta juhlaa! Valitse maistelumenu ja pääset maistamaan hyvin yllätyksellisiä ruokia eri puolilta Kaakkois-Aasiaa. Annokset ovat pieniä, mutta täynnä monenlaisia makuja. Jos budjettisi kestää, tilaa myös ruokiin suunniteltu viinipaketti.

Hinta: Maistelumenu 66–69 e, viinipaketti 52 e.

Gaijin

Missä: Keskustassa, Bulevardi 6

Milloin: Loistava paikka romanttiselle illalliselle, ystävysten kanssa astetta paremmalle lounaalle tai pikkujouluseurueelle. Annokset sopivat täydellisesti jaettavaksi pöytäseurueen kesken. Tomi Björckin aasialaisesta fuusioeittiöstä lähtee suupieliään lipoen. Esimerkiksi Gaijin Pork Bun & Kimchi on suupala täydellistä aasialaishenkistä burgeria. Helppo ja takuuvarma valinta on maistelumenu, jonka seuraksi voi valita myös juomamenun.

Hinta: Maistelumenu 69 e, juomasuositukset 52–62 e.

Harju 8

Missä: Kalliossa, Harjutori 8

Milloin: Tämä on paikka niille illoille, kun kaipaat rentoa ravintolaa, jossa on maistuvaa ruokaa, lämmin puheensorina etkä kaipaa laittautumista ja pönötystä. Mutta mene ajoissa ja varaudu vähän odottelemaan – pöytävarauksia ei oteta. Vaikka listalla ei ole vegaanisia annoksia, niitä saa pyytämällä.

Hinta: Pasta 14 e.

Hoku

Missä: Kampin keskuksen yläkerrassa, Korttelissa

Milloin: Kun haluat nauttia laadukkaasta, kiireettömästä lounaasta. Kampin keskuksessa sijaitseva havaijilainen fuusiokeittiö on suosittu lounaspaikka, joka ei ota lounasaikaan pöytävarauksia. Varaudu siis jonottamaan, äläkä hosu paikalle kiireessä. Valitse herkullinen teriyaki-lohi tai kasvisvaihtoehtona teriyaki-tofu. Sopii myös illallistamiseen.

Hinta: Pääruuat 15 e.

Kuurna

Missä: Kruununhaassa, Meritullinkatu 6

Milloin: Kruununhaan Kuurna on ihana ja tunnelmallinen ruokapaikka iltoihin, jolloin haluat satsata parempaan ruokaan. Vanhojen holvikaarikattojen alla tarjoillaan maailman paras sisäfilee, mutta herkkuja on myös kasvissyöjille. Plussaa viinilistan hyvistä natuviineistä.

Hinta: Menu 47–39 e.

Lie Mi

Missä: Kalliossa Hämeentie 19 ja Töölössä Runeberginkatu 56 ja Kampissa Urho Kekkosen katu 1.

Milloin: Jos haluat syödä herkullisen lounaan tai istahtaa hetkeksi syömään työpäivän jälkeen. Vietnamilaiset keitot sekä riisi- ja nuudeliruuat ovat maukkaita ja eri allergeenit on huomioitu hyvin. Sopii hyvin seurueelle, jossa on seka- ja kasvissyöjiä. Vaikka sisustus on yksinkertainen ja vähän karu, maistuva ruoka korvaa sen!

Hinta: Curryannos 16 e.

Luca

Missä: Lauttasaaressa, Lauttasaarentie 28

Milloin: Palkitussa roomalaisen Luca Platanian perustamassa pitseriassa saa Pohjois-Euroopan parasta pitsaa. Se on napolilaistyylistä, pitkään kohotettua ja paistetaan 400-asteisessa uunissa. Pohja on sopivan ohut ja rapea ja täytteet sopiva sekoitus tuttua ja uutta: nduja-salamilla ja juustoilla täytetty pitsa on ihanan suolainen, Giardino Mediterraneo on kasvissyöjän raikkaan sitruunainen valinta. Lauttasaaren metroaseman yhteydessä sijaitseva ravintola on yllättävän viihtyisä. Suosittelu: saavu kauniina kesäiltana alkuillasta, niin saat syödä viimeisten säteiden valossa.

Hinta: Pitsat: 14–18 e.

OmNam

Missä: Keskustassa, Annankatu 29 B

Milloin: Täysin vegaaninen, intiimi ravintola, josta saa niin lounasta kuin illallista. Ruoka on hyvää ja kekseliästä - joten se maistuu myös sekasyöjille. Erikoisuutena drinkki, jonka tuotto lahjoitetaan ravintolan kummihärälle. Tarkista aina aukioloajat, sillä ravintola ei ole auki ihan joka päivä.

Hinta: Burgeri 15,90 e.

Pompier

Missä: Keskustassa Eteläesplanadi 8

Milloin: Kun haluat kuvitella olevasi Pariisissa. Pompier tarjoilee arkisin lounasta, jossa hinta ja laatu kohtaavat. Iltaisin on mahdollisuus herkutella paremmin (ja kalliimmin). Ihana ranskalaistyylinen ravintola, jossa on loistava ruoka ja erinomainen asiakaspalvelu.

Hinta: Lounas 11,50-19 e, päivän menu 42-52 e.

Sen Chay

Missä: Hakaniemessä Siltasaarenkatu 3-5,

Milloin: Kun haluat nopeaa nopeaa ja herkullista kasvisruokaa edullisesti. Vietnamilaista street food -tyylistä ruokaa tajoilevan ravintolan menu on kokonaan kasvisruokavaliolle sopiva. Hakaniemessä sijaitseva ravintola on piilossa sisäpihalla, mutta etsimisen arvoinen helmi.

Hinta: Annokset 10 e.

Tenho

Missä: Kalliossa Helsinginkatu 15

Milloin: Rento paikka, jossa on hyvä istahtaa töiden jälkeen tai viettää vaikka pitkä ilta jutellen. Mene alkuillasta, jos kaipaat rauhaa. Viikonloppuisin ravintolassa järjestetään myös keikkoja, joten varaudu kovempiääniseen keskusteluun. Ruokalistalla on salaatteja, burgereita ja pitsoja - eikä ihan niitä perinteisiä yhdistelmiä. Kokeile esimerkiksi linssi-myskikurpitsasalaattia tai brie-viikunapitsaa.

Hinta: Pitsat 17 e

Puuttuiko listalta oma suosikkisi? Ilmianna se kommenteissa!

Kommentoi »