Profiili ja asetukset
Näytä Profiili
Nimesi ja kuvasi näkyvät muille osallistuessasi tapahtumiin ja keskusteluihin.
Omat jutut
Omat tapahtumat
Tili
Hallinnoi tiliä
Kirjaudu ulos
Ihmiset

Laulaja Erin: ”Minua on aina ärsyttänyt, että minua pidetään rauhallisena”

Erin Anttila kasvoi laulajaksi ja naiseksi tyttöduossa. Kun Nylon Beat hajosi vuonna 2003, Erin määritteli uudelleen minäkuvansa – ja loi samalla menestyksekkään uran.

Teksti Linnea Manner
Kuvat Antti Vettenranta
11.3.2020 | Päivitetty 22.2.2024 | Trendi

2000-luvun lopulla Erin Anttila oli ystävänsä Maija Vilkkumaan keikalla ja tunsi raastavaa kateutta.

”Olin kateellinen naisartisteille, koska tiesin, mitä halusin. Olin asettanut itseni samalle tasolle ihailemieni tähtien kanssa, koska halusin kertoa omia tarinoitani”, Erin kertoo.

Erin oli kasvanut Nylon Beatissa ja kylki kyljessä äänekkään Jonnan kanssa. Duon lopetettua Erin mietti uransa suuntaa uudelleen. Hän muutti toiseen kotimaahansa Irlantiin, jossa hän alkoi opiskella muusikoksi. Samalla Erin oivalsi, että Irlannissa hän saa olla oma, riehakas itsensä.

”Suomessa minua on aina sanottu rauhalliseksi, On totta, että tiedän kyllä, miten käyttäytyä seurassa. Olen nuoresta asti osannut edustaa ja käyttäytyä vanhempiani kohtaan kunnioituksella.”

Erinin äiti on irlantilainen, ja Erin on viettänyt lapsuutensa Irlannissa.

”Irlannissa tunsin nuorena olevani coolimpi kuin Suomessa, koska minun ei tarvinnut olla vitusti koko ajan jotakin. Siellä tajusin, että minua on aina ärsyttänyt se, että minua pidetään automaattisesti rauhallisena. Oikeasti olen suorapuheinen, mutta isossa seurassa tarkkailija.”

Erin vertaa edelleen itseään Jonnaan ja puhuu tästä paljon. Vertailu on juurtunut häneen. Se on luonnollista, koska Nylon Beat määritti koko Erinin nuoruutta.

”Minua vaivasi liika kiltteys. Olin nuorena sanonut kaikkeen ’joo’ miettimättä sen kummemmin, mitkä ovat asioita, joiden eteen todella haluaisin tehdä töitä. Nyt olen se, kuka olen, koska tiedän, mitä haluan.”

Miten Erin alkoi tehdä omaa musiikkiaan? Millainen äiti Erin on ystäviensä mielestä? Minkä rakkaan lapsuudenharrastuksen pariin Erin on palannut aikuisena? Mitä Erin ajattelee somettamisesta? Lue koko juttu Trendistä 2/20, joka on myynnissä vielä maaliskuun.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Pysy mukana!

Tilaa uutiskirjeemme tästä. Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt