Profiili ja asetukset
Näytä Profiili
Nimesi ja kuvasi näkyvät muille osallistuessasi tapahtumiin ja keskusteluihin.
Omat jutut
Omat tapahtumat
Tili
Hallinnoi tiliä
Kirjaudu ulos
Kauneus

Mitä kosmetiikka sisältää? Pikaopas inci-listan lukemiseen

Älä ole ehdoton, tutustu rauhassa! Luonnonkosmetiikkamerkki Bybin perustajat Elsie Rutterford ja Dominika Minarovic kertovat, mitkä niksit helpottavat kosmetiikan ainesosaluettelon eli inci-listan lukemista.

Teksti Linnea Manner
Kuvat Elina Simonen
17.12.2019 Trendi

Yksinkertainen on hyvä alku

Inci-listoissa vähemmän on usein enemmän, koska listan ensimmäiset ainesosat ovat ne, joilla on suurin vaikutus. Haluatko päästä helpolla? Etenkin luonnonkosmetiikassa listat voivat olla pelkistetympiä, joten niihin voi olla helpompi pureutua.

Tärkeimmät ensin

Ainesosat ovat usein sanahirviöitä, joten opettele muutama tärppi. Tuotteen tärkeimmät ainesosat ovat listalla ensimmäisenä, joten perehdy niihin. Googlaa "inci dictionary" ja suomenna esimerkiksi incin kolme ensimmäistä ainesosaa.

Bongaa aqua

Jos sana aqua eli vesi on ainesosaluettelossa ensimmäisenä, tuote sisältää paljon vettä. Esimerkiksi Bybin tuotteissa käytetään veden sijaan kukkaisvesiä, koska niissä on paljon vaikuttavia ainesosia.

Löydä hitit ensin

Puhuvatko kaikki retinolista ja hapoista? Inci-listaa voi lukea trendien bongailumielessä. Esimerkiksi Bybin Bakuchiol Booster sisältää trendikästä, luonnollista retinolia, bakuchiolia, joka ehkäisee ihon ikääntymistä.

Säilytä maalaisjärki

Kosmetiikkaan tutustuminen voi olla palkitsevaa löytöretkeilyä, mutta toisaalta stressaavaa. Suhtaudu inci-listan lukemiseen maalaisjärjellä: älä ala pelätä jokaista ainesosaa vaan suhtaudu uusiin tuotteiseen avarakatseisesti ja uteliaasti.

Juttu on julkaistu aikaisemmin Trendin ja Lilyn uutiskirjeessä.

Katso myös nämä
Uusimmat
Pysy mukana!

Tilaa uutiskirjeemme tästä. Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt