Syyllistytkö sinäkin näihin hiusmokiin?

Syyllistytkö sinäkin näihin hiusmokiin?
Moroccanoilin kansainvälinen kouluttaja Angelo Fraccica paljastaa viisi tyypillisintä hiusmokaa. Tunnustamme syyllistyvämme (ainakin) kohtiin yksi ja neljä.
Julkaistu 31.5.2016

1. Levität hoitoaineen märkiin hiuksiin

Olet ehkä lukenut hoitoainepurkkien kyljestä, että tuote levitetään pyyhekuiviin hiuksiin, mutta kuka oikeasti viitsii poistua lämpimästä suihkukopista kuivaamaan tukkaansa? Emme ainakaan me. Tähän tulee nyt muutos, sillä Moroccanoilin kansainvälisen kouluttajan Angelo Fraccican mukaan märkään tukkaan levitetystä hoitoaineesta ei ole mitään hyötyä. ”Vesi estää tuotteen imeytymisen hiuksiin. Hyvällä tuurilla 5-10% hoitoaineesta läpäisee vesikerroksen ja imeytyy tukkaasi.”

2. Käytät liikaa hoitoainetta

”Euron kolikon kokoinen määrä on tarpeeksi”, sanoo Fraccaci. Muista myös huuhdella hiukset kunnolla: ”Jos hoitoainetta jää hiuksiin, ne kuivuvat hitaammin. Joudut föönaamaan tukkaa kauemmin, mikä kuivattaa hiuksia ja tekee niistä elottoman näköiset.”

3. Hankaat tukkaasi pyyhkeellä

Tukka pitää painella kuivaksi pyyhkeellä. Vaikka raivokas hankaaminen tuntuu tehokkaammalta, se katkoo hiuksia ja tekee niistä takkuiset. Muuta tapojasi etenkin, jos sinulla on helposti katkeilevat, hauraat tai värjätyt hiukset.

4. Luistat hiusnaamion käytöstä

Käytätkö hiusnaamiota kerran viikossa? Etenkin ohut-tukkaiset (allekirjoittanut mukaan lukien) jättävät usein hiusnaamion väliin, koska ajattelevat sen latistavan hiuksia entisestään. ”Ei naamio latista tukkaa, jos sen pesee pois kunnolla,” sanoo Fraccaci ja lisää, että juuri ohuet ja hennot hiukset ovat hoitavan naamion tarpeessa, jotta ne pysyisivät hyväkuntoisina. Viikottaisen naamion lisäksi Fraccaci suosittelee hauraille hiuksille kerran kuussa käytettävää keratiininaamiota, joka vahvistaa hiuksia. Keratiini on proteiini, josta hiukset suurimmaksi osaksi koostuvat, mutta ohuessa ja hauraassa tukassa keratiinia on luonnostaan vähemmän kuin paksussa.

5. Et syväpese

”Ihan jokaisen pitäisi omistaa syväpesevä sampoo!” painottaa Fracacci. ”Jos tukkasi näyttää mattapintaiselta ja hohdottomalta, se johtuu yleensä siitä, että hiuksiin on kertynyt liikaa tuotteita. Monet ihmiset eivät huuhtele tukkaansa kunnolla, ja hiuksiin jää jämiä niin hoitoaineesta kuin naamioista.” Palauta kadotettu hohto käyttämällä syväpesevää sampoota 1-2 kertaa kuussa.

Psst! Eikö kotoa löydy syväpesevää sampoota? Kampaajan sijaan voit käväistä lähikaupassa: upeiden hiusten salaisuus on nimittäin olut.

Kommentoi »