Kauneus

Tee näin täydellinen meikkipohja

Tarvitset vain kaksi erisävyistä meikkivoidetta ja munan.

Teksti Jenna Kämäräinen, Erika Naakka
Kuvat All Over Press, Erika Naakka, Sonya Mantere
18.11.2016 Trendi

Etkö löydä täydellistä meikkivoidetta? Ei ihme: Ohuen meikkivoiteen kanssa iho näyttää elävältä, mutta epätasaisuudet eivät peity. Superpeittävä meikkivoide taas tekee ihosta helposti tasaisen naamari.

Ratkaisu: käytä tuhdimpaa meikkipohjaa ihon epätasaisissa ja punertavissa kohdissa ja kevyttä meikkipohjaa tasaisissa. Guru valitsee kaksi erisävyistä tuotetta. Paksun meikkivoiteen kannattaa olla ihon sävyä vaaleampi ja ohuen voiteen ihon sävyä pari astetta tummempi. Kahdella erisävyisellä voiteella teet myös kasvojen muotoja imartelevat varjostukset.

1.

Levitä sormin tai siveltimellä kasvojen korkeimpiin kohtiin ja T-alueelle ihoasi hieman vaaleampaa meikkivoidetta. Vaalea sävy korostaa kasvojen muotoa ja luo samalla illuusion korkeammista poskipäistä ja otsasta. Näillä alueilla on usein eniten epäpuhtauksia ja pigmenttieroja, joten käytä peittävää meikkivoidetta.

2.

Levitä kasvojen ulkoreunoihin ja varjokohtiin omaa ihonsävyäsi tummempaa, ohutta meikkivoidetta. Niin saat kasvojen muotoja kunnolla esiin. Jätä eri sävyjen väliin hieman paljasta ihoa.

3.

Kastele munanmuotoinen meikkisieni läpimäräksi. Puristele, kunnes vettä ei enää tipu. Käy kasvot läpi sienellä kasvojen keskiosista alkaen. Töpöttele niin, että erisävyisten meikkivoiteiden rajat häipyvät. Kosteutetulla sienellä häivyttäminen on helppoa, ja vesi tuo meikkiin heleyttä.

4.

Puuteroi kevyesti eniten rasvoittuvat alueet, kuten otsa, nenänpielet ja leuka. Painele puuteri kevyesti meikkivoiteen päälle mieluiten kuivalla meikkisienellä. Jos käytät sivellintä, älä hiero vaan painele puuteri kasvoille hyvin hellästi.

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Pysy mukana!

Tilaa uutiskirjeemme tästä. Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.