Kolme vinkkiä ranskalaiseen aamiaiseen

Kolme vinkkiä ranskalaiseen aamiaiseen
Tärkein vinkki? Osta croisantit valmiina kaupasta.
Julkaistu 31.3.2016

Ranskalainen aamiainen perustuu yksinkertaisuuteen ja sallittuun laiskuuteen, siksi se on loistava tapa piristää aamua ilman tuntien huhkintaa. Täydellisimmillään le petit -aamupala on sängyssä nautittuna, mutta lupaamme, että tähän pystyy jopa maanantaiaamuna. Sytytä tuoksukynttilä, kaada kahvi ja nauti pitkästä aamusta.

1. Huoletonta ja helppoa

Sinun ei todellakaan tarvitse herätä leipomaan croisantteja tai tekemään omaa hilloasi (paitsi jos tietysti oikein hingut). Ranskalaisten naisten tyylin salaisuutena pidetään en-välitä-mutta-olen-silti-erittäin-chic -asennetta, ja sama pätee myös keittiössä. Osta valmista kaupasta, mutta älä pyytele sitä anteeksi – edes itseltäsi – own it. Kaikkein helpointa on ostaa Lidlin valmiita (jumalaisia) maalaiscroisantteja. Jos taas haluat aamupalasi lämpimänä ja jaksat napsauttaa uunin päälle, Pirkan pakastecroissantit ovat parempia kuin ne, jotka poksautetaan purkista. Testattu on.

2. Syntistä ja simppeliä

Panosta ranskalaiseen tunnelmaan ostamalla esimerkiksi Stockmannin valikoimasta ranskalaista voita ja Bonne Mama'n klassista aprikoosihilloa. Levitä niitä yhdessä tuoreen patongin tai croissantin päälle. Voin ja hillon yhdistelmä saattaa kuulostaa hullulta, mutta se toimii. Lähimarketin hillovalikoima kannattaa myös tsekata, Filoksen aprikoosimarmeladi toimii aamiaisella enemmän kuin hyvin.

3. Kuppi kahvia, kiitos

Hyvä maitokahvi kuuluu ranskalaiseen aamiaiseen. Suodatinkahvikin muuttuu astetta paremmaksi, kun juot kahvin lämpimän maidon kanssa. Jos haluat korvata maidon kasvipohjaisella vaihtoehdolla, kokeile esimerkiksi mantelimaidosta tehtyä Almond Breeze Barista Blendiä, joka soveltuu erityisen hyvin kahvimaidoksi.

+1 Päästäksesi oikeaan tunnelmaan pue päällesi jotain silkkistä ja valuvaa, ja laita taustalle soimaan Francoise Hardya. Unohda saavinkokoinen muumimuki, ja käytä siroa kahvikuppia lautasen kanssa. Kattauksen ei turhaan sanota olevan puoli ruokaa, jätä siis maitotönkät ja hillopurkit pois pöydästä.

Kommentoi »