Koukuttava kaalisalaatti

Koukuttava kaalisalaatti
Hyödynnä mehukas varhaiskaali ja kokeile tätä rouskuvaa reseptiä, jossa coleslaw saa aasialaisen vivahteen
Julkaistu 19.5.2016

Tämä salaatti on itämaiseksi muunnettu versio perinteisestä amerikkalaisesta majoneesiin upotetusta kaalisalaatista eli coleslaw'sta. Raaka-ainelista näyttää pitkältä, kuten aasialaisissa resepteissä aina, mutta monimutkaisia työvaiheita ei ole luvassa. Ruoka on käytännössä valmista, kun olet silpunnut kesäkasvikset ja sekoittanut kastikkeen.

Helppoudestaan huolimatta salaatti taipuu moneen. Halutessasi saat makuihin vaihtelua sekoittamalla joukkoon grillattua kanaa, katkarapuja, tofua tai mitä tahansa muuta proteiinipitoista. Salaatti on myös maailman helpoin kesärullien täyte: tarvitset lisäksi vain riisipaperia rullien kääreeksi. Erillistä dippiäkään ei tarvitse valmistaa, kun sekoitat ohjeen salaatinkastikketta tuplamäärän.

Kaalisalaatti (4-6:lle)

Kastike

1-2 valkosipulinkynttä

1 rkl raastettua inkivääriä

1 keskivahva chili

2 rkl kalakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl (ruskeaa) sokeria

1 limen mehu

1-2 rkl soijakastiketta

1 tl seesamiöljyä

3 rkl lämmintä vettä

Salaatti

2-3 porkkanaa

1 pieni varhaiskaali

10 cm pätkä kurkkua

nippu kevätsipulin varsia

1 ruukku tuoretta korianteria

1 ruukku tuoretta minttua

150 g suolapähkinöitä

Aloita valmistamalla salaatinkastike: Kuori ja raasta raastinraudalla valkosipuli ja inkivääri. Poista chilistä halutessasi siemenet ja hienonna se. Sekoita kulhossa kaikki kastikkeen ainekset. Maista. Kastikkeen pitäisi maistua hiukan kirpeältä, aavistuksen suolaiselta ja sopivan tuliselta.

Valmista sitten salaatti. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi tavallisella veitsellä, mandoliini-leikkurilla tai kuorimaveitsellä. Leikkaa myös varhaiskaali, kurkku ja kevätsipulin varret ohuiksi suikaleiksi. Revi yrtit ronskisti käsin. Sekoita kasvissuikaleet, kastike, yrtit ja suolapähkinät isossa kulhossa. Maista ja tarjoile huurteisen oluen kanssa.

Resepti on julkaistu Trendissä

Kommentoi »