Lily

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset
Kohtasitko ongelman Lilyssä? Täältä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.
Julkaistu 27.2.2019

Miten voin rekisteröityä?

Tarvitset rekisteröitymiseen toiminnassa olevan sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron. Klikkaa sivuston oikeasta ylälaidasta tai mobiilissa oikeasta alalaidasta löytyvää rekisteröitymispainiketta. Täytettyäsi tarvittavat tiedot saat oman käyttäjätilin ja voit kommentoida omalla nimimerkillä tai perustaa oman blogin. Rekisteröityminen on ilmaista. Sähköpostisi tai puhelinnumerosi toimii myös A-lehdet-tunnuksena. Sitä voi tulevaisuudessa käyttää esimerkiksi asiakaspalvelussa.

Minulla on ollut tunnus vanhassa Lilyssä. Miten saan sen uudestaan käyttööni?

Voit ottaa vanhan tunnuksesi käyttöön Oma Lily -sivulla kohdasta Ota käyttöön vanha tunnus. Tarvitset sähköpostin, jolla olet rekisteröitynyt aikaisemmin vanhaan Lilyyn (huom. ei nimimerkki vaan sähköpostiosoite) ja salasanan, joka on ollut sinulla käytössä vanhassa Lilyssä. Syöttämällä ne vanhan tunnuksen palauttamissivulle, saat lisäohjeita rekisteröitymistä varten.

Mikä on Oma Lily?

Oma Lily on profiilisivusi uudistuneessa Lilyssä. Pääset sivulle joko navigaatiopalkista tai klikkaamalla profiilikuvapalloa. Oman Lilyn Ilmoitukset-välilehdelle tulevat notifikaatiot esimerkiksi uusista kommenteista ja tykkäyksistä. Profiili-välilehdellä voit kirjoittaa maksimissaan 2 000 merkin esittelyn itsestäsi ja päivittää profiilikuvasi. Profiilisivulta pääset myös luomaan kokonaan uuden blogin ja olemassa olevan blogisi nimeä klikkaamalla siirryt suoraan blogisi hallintaan WordPressissä.

Voinko kommentoida juttuja rekisteröitymättä?

Kyllä. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat kuitenkin käyttöösi enemmän ominaisuuksia. Oma Lily –profiilisivulla saat muun muassa tiedon suosikkiblogiesi uusista postauksista ja vastauksista kommentteihisi. Jos pidät itse blogia, saat esimerkiksi tiedon, kun joku kommentoi julkaisemaasi postausta ja kun joku alkaa seurata blogiasi. Muut Lilyn käyttäjät tunnistavat sinut nimimerkistäsi ja profiilikuvastasi. Hyvään nettitapaan kuuluu käyttää samaa nimimerkkiä kommentoinnissa, joten kannattaa rekisteröityä.

Voinko vaihtaa nimimerkkiäni?

Nimimerkkiä ei voi vaihtaa tai muokata jälkikäteen.

Kuinka monta nimimerkkiä voin luoda?

Jokainen nimimerkki vaatii toimivan sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron. Jokaista sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa kohti voi luoda yhden nimimerkin.

Miten vaihdan salasanani?

Salasanaa voi vaihtaa Oma Lily –profiilisivulla tilin asetusten kautta. Sieltä sinut ohjataan A-lehtien A-tunnuspalveluun, jossa salasanan voi vaihtaa. Samalla sivulla voit myös vaihtaa käytössä olevaa sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa.

Mitä teen, jos olen unohtanut salasanani enkä pääse kirjautumaan?

Voit tilata uuden salasanan kirjautumissivulla Unohditko salasanasi? –linkin kautta.

Kuinka poistan nimimerkkini?

Voit poistaa nimimerkkisi Oma Lily –profiilisvulla tilin asetusten kautta. Huomioithan, että tunnuksen poistaminen ei poista automaattisesti blogiasi. Huomioithan, että jos poistat nimimerkkisi, sitä ei voida palauttaa, joten mieti tarkkaan, ennen kuin painat poistonappulaa.

Oman blogin pitäminen

Miksi kannattaa perustaa oma blogi Lilyyn?

Lily on aktiivinen yhteisö, jossa samanhenkiset ja samoista asioista kiinnostuneet ihmiset löytävät juttusi helposti. Lilyssä vierailee viikoittain reilusti yli 100 000 yksilöityä eri kävijää, joten saat heti lukijoita. Yhteisössä juttuja kirjoittavat kaikki käyttäjät ja toimitus yhdessä, et siis ole koskaan yksin. Lilyssä satsaamme hyvään, kannustavaan ja ystävälliseen ilmapiiriin. Sivusto on tyylikäs, helppokäyttöinen ja ilmainen. Toimitus ja yhteisö kommentoivat aktiivisesti ja antavat neuvoja.

Miten perustan blogin Lilyyn?

Perustaaksesi blogin sinun täytyy rekisteröityä Lilyyn. Kun sinulla on käytössäsi nimimerkki, pääset luomaan oman blogin Oma Lily -profiilisivun kautta. Klikkaa Oma Lily --> profiili --> ja selaa alaspäin Blogini-kohtaan, jossa lukee luo uusi blogi.

Mikä tekninen alusta Lilyn blogeilla on käytössä?

Lilyn blogeissa on käytössä WordPress, joka on tällä hetkellä maailman suosituin sisällönhallintaohjelmisto. Mikäli WordPress on sinulle jo ennestään tuttu, pääset helposti alkuun, mutta ei hätää – alusta on selkeä ja helppokäyttöinen, vaikka et olisikaan aiemmin käyttänyt WordPressiä.

Voinko muokata blogini ulkonäköä?

Kyllä. Voit tehdä blogisi headerista eli otsikkopalkista täysin omannäköisesi tai valita muutamasta valmiista tyylistä. Osa blogin asetuksista on vakioitu, jotta sivuston ilme ja taitto pysyvät yhtenäisinä. Voit valita myös oman näköisesi fontin muutamasta eri vaihtoehdosta otsikkoon ja leipätekstiin. Katso esimerkkejä tyylikkäistä ideoista blogisi muokkaamiseen suosittelemistamme blogeista etusivulta.

Voinko poistaa muiden kommentteja omasta blogistani?

Kyllä voit. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kommenttien moderointi käyttöön, jolloin voit esikatsella saamasi kommentit ennen julkaisua. Tämä onnistuu blogin hallinnasta. Voit myös poistaa jo julkaistuja kommentteja. Poistettua kommenttia ei voi palauttaa. Voit myös poistaa kommentointimahdollisuuden yksittäisistä blogipostauksista.

Kuinka poistan blogini?

Voit poistaa blogisi blogin hallinnasta. Huomioithan, että jos poistat blogisi, sitä ei voi enää palauttaa, joten mieti tarkkaan, kun painat poistonappulaa.

Juttujen tekeminen

Miten saan lisättyä blogiini tekstiä, kuvia tai videoita?

Lisää blogiisi sisältöä luomalla juttuja, jotka voivat sisältää tekstiä, linkkejä, kuvia, videoita tai niitä kaikkia. Aloita sisällön luominen klikkaamalla blogin hallinnasta kohtaa postaukset --> lisää uusi. Kirjoita jutullesi otsikko ja valitse sille sopivat kategoria ja teemat. Kirjoita tekstisi tyhjään tekstikenttään. Linkin lisääminen onnistuu lisää linkki -painikkeen avulla ja kuvan lataaminen lisää media -painikkeen kautta.

Voiko juttuja muokata jälkeenpäin?

Voi. Pääset muokkaaman postauksia blogin hallinnasta postaukset-kohdan alta. Muokkausnäkymässä voit lisätä, poistaa tai muokata tekstiä, kuvia, videoita ja linkkejä.

Mitä ovat luonnokset?

Luonnokset-välilehdelle tallentuvat jutut, joita et ole vielä julkaissut. Muistathan tallentaa välillä, jotta kirjoittamasi postaus ei katoa, jos koneesi esimerkiksi kaatuu. Voit julkaista luonnoksen klikkaamalla Julkaise-painiketta tai ajastaa sen haluamaasi ajankohtaan.

Miksi jutulle pitää valita kategoria?

Muut löytävät juttusi helpommin, kun määrität sitä tehdessäsi, mihin aihepiiriin se liittyy. Voit valita postauksellesi yhden kategorian ja 1-3 teemaa. Valinnan ansiosta juttusi näkyy blogisi lisäksi myös kyseisen kategorian ja teemojen juttuvirroissa ja saa enemmän huomiota ja lukijoita.

Mitä ovat avainsanat?

Avainsanat näkyvät postausten perässä ja auttavat löytämään saman avainsanan sisältävät tekstit. Voit myös halutessasi luoda oman sivun blogisi navigaatioon kaikille tietyn avainsanan sisältäville postauksille. Avainsanat eivät tarvitse hashtag-merkkiä, jollet sitä itse halua käyttää. Muista erotella avainsanat pilkulla.

Mitä tarkoittavat jutun otsikon alla olevat pienet kuvakkeet?

Puhekupla-kuvaketta painamalla pääset kommentoimaan juttua ja lukemaan muiden kommentteja. Sydän-kuvaketta painamalla kerrot, että pidät jutusta.

Kuinka pitkään jutut säilyvät Lilyssä?

Jutut arkistoituvat Lilyyn. Ne poistuvat Lilystä ainoastaan, jos niiden julkaisija poistaa käyttäjätilinsä tai bloginsa tai jos juttu rikkoo Lilyn käyttöehtoja, etikettiä tai Suomen lakia. Lisätietoa löydät Lilyn käyttöehdoista kohdasta Vastuu palvelun sisällöstä.

Blogien seuraaminen

Voinko poistaa jonkun muun blogiin jättämäni kommentin?

Ainoastaan blogin pitäjä tai ylläpito voi poistaa kyseisestä blogista kommentteja.

Miten voin seurata kiinnostavia blogeja?

Voit seurata blogia seuraa-painiketta painamalla. Tämän jälkeen näet listan suosikkiblogeistasi Oma Lily –profiilisivulla ja saat ilmoitukset uusista postauksista.

Mitä ovat ilmoitukset?

Kun joku kommentoi kommenttiasi tai juttua, johon olet kommentoinut, saat ilmoituksen. Ilmoitukset-osioista näet myös, onko joku jättänyt kommentin sinun blogiisi tai tykännyt jutustasi painamalla sydäntä. Saat ilmoitukset myös seuraamiesi blogien uusista postauksista.

Yleistä Lilystä

Onko Lily blogiportaali?

Lily on paljon enemmän kuin blogiportaali. Se on blogeista muodostuva yhteisö, johon kuka tahansa voi perustaa blogin.

Lily on myös Trendi-lehden yhteisö verkossa. Trendillä ja Lilyllä on yhteinen toimitus, joka on aktiivisesti läsnä Lilyssä, ja lehden juttujen tekemiseen voi saitilla osallistua monin tavoin.

Voinko siirtää blogini Lilyyn?

Vanhaa blogia ei saa siirrettyä automaattisesti, mutta siirtyminen Lilyyn kannattaa. Lilyssä blogisi saa paljon näkyvyyttä, uusia lukijoita ja saattaa herättää kiinnostavaa keskustelua. Perusta blogi Lilyyn ja tee vanhaan blogiisi postaus, jossa kerrot uuden osoitteesi. Voit kopioida haluamasi kuvat ja kirjoitukset yksitellen, mutta voit halutessasi lisätä vanhan blogisi osoitteen Lilyn blogiin, joten Lilyn käyttäjät löytävät vanhat juttusi myös sitä kautta.

Maksaako Lilyn käyttäminen?

Ei. Lily on verkossa käyttäjilleen ilmainen palvelu.

Mikä on Lily-etiketti?

Lily-etiketissä määritellään Lilyn käyttäjien yhteiset säännöt. Tutustu myös Lilyn käyttöehtoihin.

Kävijämäärä

Lily.fi:n keskimääräinen kuukausittainen kävijämäärä heinä–joulukuussa 2022 oli keskimäärin 391 930 käyttäjää kuukaudessa (lähde: Universal Analytics).

Tekniset asiat

Rekisteröityminen ei onnistunut, mitä teen?

Varmista, ettei sähköpostiohjelmasi ole tulkinnut rekisteröinnin vahvistusviestiä roskapostiksi. Viestin lähettäjä on Lily. Vahvistusviestissä on koodi, jota tarvitset vahvistaaksesi rekisteröitymisen. Jos viesti ei ole tullut perille, voit tilata sen uudestaan rekisteröitymislomakkeen lopussa olevasta linkistä. Ole kärsivällinen, viesti saattaa joskus viipyä hetken palvelinten välillä. Mikäli useammasta yrityksestä huolimatta viestit eivät löydä perille, ota yhteyttä toimitukseen palautelomakkeen kautta, niin selvitämme asian.

Blogissani on joku tekninen häiriö, mitä teen?

Lähetä asiasta palautetta toimitukselle, niin selvitämme asiaa mahdollisimman pian.

Löysin laitonta tai Lilyn etikettiä rikkovaa sisältöä. Miten ilmiannan sen ylläpidolle?

Lähetä asiasta palautetta toimitukselle.

Etkö löydä vastausta kysymykseesi? Lähetä se toimitukselle.

Kommentoi »